Ανοιχτός ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά εμφανίζεται Ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς όμως την παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Με ανοιχτή ατζέντα. Θα πάμε και για τα θέματα της οικονομίας, θα πούμε καθαρά αυτό που πιστεύουμε », ανέφερε ο Πάνος Σκουρλέτης, σημειώνοντας ότι στο θέμα του χρέους και της εξόδου από την κρίση με μνημονιακή στρατηγική δεν μπορεί να υπάρξει σύγκλιση. Δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστιακης συνεννόησης »επανέλαβε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε ότι «ο λαός έχει να διαλέξει σε δυο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια. Αν γίνεται για εξεύρεση συνενόχων δεν θα έχει μικρό αντίκρισμα. Αν γίνει για να πάμε σε συνάντηση πολιτικών αρχηγών μπορεί να είναι και θετικό ».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε «όχι» σε τριμερή συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς θα έδινε μια στρεβλή εντύπωση συνάντησης των τριών κομμάτων. Η κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον πρωθυπουργό, υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Πάνος Σκουρλέτης, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη να υιοθετηθεί η πρόταση που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαφωνεί ο Λαφαζάνης

Αποστάσεις από ενδεχόμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά κράτησε από το βήμα της Βουλής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

«Ακούω κάποιους να λένε για συναίνεση, αλλά η συναίνεση συνεπάγεται πολιτικής λεηλασίας και διάλυσης» είπε μιλώντας στη Βουλή και επιτέθηκε στην κυβέρνηση.

«Οι τροϊκανοί ζητούν τη μάνα τους και τον πατέρα τους» υπογράμμισε ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος χαρακτήρισε το μνημόνιο ως «αθάνατο», καλώντας παράλληλα τον υπουργό Οικονομικών να δώσει διευκρινίσεις στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις «με τους υπαλληλίσκους της τρόικας».

Οι αναφορές του Παναγιώτη Λαφαζάνη, έγιναν λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Σκουρλέτη στην άτυπη ενημέρωση ότι «αν ο πρωθυπουργός αισθάνεται την ανάγκη να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα για να συζητήσουν, είμαστε ανοιχτοί».

Σχόλια