Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προβεί σε καμία μονομερή ενέργεια που θα αλλάζει τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, λέει με καμάρι η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με το ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, σε μεγάλη συνέντευξή της στην ιστοσελίδα agioritikovima.gr, που πρόσκειται στο Άγιον Όρος.

Κατά τη συνέντευξη αυτή, η Ρένα Δούρου μάλιστα, αναγνωρίζει πως οι δράσεις της Εκκκλησίας  συγκλίνουν με εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ(sic) , πως η Αθωνική πολιτεία ανά τους αιώνες έχει «αναντικατάστατη προσφορά»(sic sic), αλλά και πως η στήριξη από το κράτος και την ΕΕ πρέπει να είναι αποδεκτές από την Ιερά Επιστασία του Αθωνα.

Η κ. Δούρου παραχωρεί μια μεγάλη συνέντευξη, μακριά από το σύνηθες, έντονο ύφος που χαρακτηρίζει τις παρουσίες της, μιλά για το Άγιον Όρος, ως «χώρος απόλυτης γαλήνης», που «δέχεται στους κόλπους του κάθε προσκυνητή» και άρα αποτελεί «μήνυμα ελπίδας». Αναγνωρίζοντας το διαχρονικό ρόλο του, τονίζει πως πρέπει να έχει παρουσία και «στα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας» (άπειρα sic!) και μάλιστα δηλώνει πως ως γυναίκα θα ήθελε να μπορεί να επισκεφθεί την Αθωνική Πολιτεία: «Ζηλεύω και το καταπολεμώ ως οφείλω».

Όλη η συνέντευξη εδώ

Σχόλια