«Χρειάζονται ουσιαστικές αλλαγές για να υπηρετηθεί το δημόσιο σχολείο», τόνισε ο Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με  τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ.  Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ  υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης πρόσληψης εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν τα μεγάλα κενά.

Αναλυτικά η δήλωση του Φώτη Κουβέλη

« Ήταν εξαιρετικά σημαντική η συζήτηση με τη διοίκηση της ΟΛΜΕ. Η παιδεία συνολικότερα έχει πάρα πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Χρειάζονται ουσιαστικές αλλαγές για να υπηρετηθεί το δημόσιο σχολείο και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα ζητήματα των συντελεστών της εκπαίδευσης, που είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί και βεβαίως το μεγάλο πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης. Ανοίγουν τα σχολεία με πάρα πολλά κενά αναφορικά με καθηγητές τα οποία πρέπει να καλυφθούν άμεσα και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της εκπαίδευσης. Όπως επίσης πρέπει να προωθηθεί η άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών με το δεδομένο ότι έχουμε αθρόες συνταξιοδοτήσεις και τα κενά εξακολουθούν να είναι μεγάλα Αυτά τα κενά είναι που διαμορφώνουν συνθήκες υποχώρησης του επιπέδου του περιεχομένου και της ποιότητας της παιδείας». 

 

Παρόντες στη συνάντηση ήταν  η βουλευτής Μ.Ρεπούση και το μέλος της Ε.Ε Δ. Λουκάς, υπεύθυνοι του Τομέα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ.

 

Σχόλια