Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο υπουργός Επικρατείας υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, επιχείρησε να βάλει φρένο στη συζήτηση για τις αυξήσεις στον ΦΠΑ. O κ. Φλαμπουράρης εξέφρασε την εκτίμησή του ότι δεν χρειάζεται να αυξηθεί ο ΦΠΑ, διότι, όπως επισήμανε η αύξησή του δεν φέρνει τα έσοδα, αλλά τα μειώνει.

Ο υπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. Όπως είπε, έχει ήδη αρχίσει η επεξεργασία του νέου φόρου και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση τα όρια για τη μεγάλη ακίνητη περιουσία να τα πάμε για την οικογένεια κάτω από τις 500.000 με αναθεωρημένες τις αντικειμενικές αξίες». Όπως είπε, ο ανώτατος συντελεστής της κλίμακας του νέου φόρου δεν θα είναι πάνω από 2%.

Σε ό,τι αφορά τις αντικειμενικές αξίες επισήμανε ότι «δεν μπορούμε οριζόντια να τις κατεβάσουμε, πρέπει να γίνει με ζώνες» και «αυτό θα καθυστερήσει λίγο».

Για την επαναφορά του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ είπε «θέλει τουλάχιστον τρεις μήνες για να φτιαχτεί, δεν το βλέπω νωρίτερα για τον Μάιο, Ιούνιο».

Εν τω μεταξύ, άμεση αναμένεται να είναι η προώθηση στη Βουλή της νέας ρύθμισης για τις 100 δόσεις. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις πληροφορίες που επιβεβαίωσε ο κ. Φλαμπουράρης, θα προβλεφθεί και ειδικό μπόνους για τους συνεπείς φορολογούμενους, έτσι ώστε να μην υπάρχει το αίσθηση της αδικίας. «Οι 100 δόσεις θα φέρουν έσοδα και δεν θα δημιουργήσουν χρηματοπιστωτικό πρόβλημα», υποστήριξε ο υπουργός.

 

Σχόλια