Αντιπρόεδρος έτοιμος για …όλα. «Το ΔΝΤ δεν ζητεί απλώς να μειωθεί το αφορολόγητο, ζητεί να φορολογήσουμε τους φτωχούς, για να μειώσουμε τη φορολογία των πλουσίων», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, τονίζοντας ότι αν επιμείνει το Ταμείο, «θα συνεχίσουμε να έχουμε πρόβλημα, θα έχουμε σύγκρουση, πώς να το κάνουμε; Η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να το κάνει αυτό».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης συνεχίζεται, αλλά πλέον από καλύτερες θέσεις, στον απόηχο του Eurogroup. Επεσήμανε επίσης ότι η συμφωνία η οποία θα επιτευχθεί θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν θα υπάρχει νέα λιτότητα».

Όπως τόνισε, στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα «αναγνωρίστηκε η πρόοδος που έχει συντελεστεί στην Ελλάδα και πλέον μπορούμε να πούμε ότι μπαίνουμε σε μία νέα φάση». «Ο κ. Ντέισελμπλουμ ρητά και ευθέως είπε ότι μπορούμε να περάσουμε σε μία φάση που η έμφαση δεν θα είναι στη λιτότητα αλλά στην ανάπτυξη», συμπλήρωσε ο κ. Δραγασάκης.

Σημείωσε επίσης ότι στη νέα φάση, η έμφαση θα είναι στην ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας, το κοινωνικό κράτος και τις στοχευμένες ελαφρύνσεις.

Σχόλια