Εκατοντάδες νέοι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατέκλυσαν τον χώρο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε στο Cine Κεραμεικός η Επιτροπή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «Πολιτικές για τη Νέα Γενιά». Η επιτροπή απαρτίζεται από στελέχη από όλα τα κόμματα και τις κινήσεις υπό τη σκέπη της Συμπαράταξης.

Οι νέοι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εξέφρασαν την αγωνία τους αλλά και τις δραματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα σε ένα «εχθρικό περιβάλλον» συντήρησης και αβεβαιότητας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος προσερχόμενος στην εκδήλωση της Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης “Πολιτικές για τη Νέα Γενιά” δήλωσε:

“Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να δώσουμε το δικό μας όραμα και σχέδιο, για την υπέρβαση της κρίσης. Οι νέοι και οι νέες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προτείνουμε τομές και ανατροπές σε κάθε τομέα πολιτικής. Διεκδικούμε την ανανέωση σε πρόσωπα, ιδέες και πολιτικές πρακτικές.

Οι λογικές της επετηρίδας δεν είναι ούτε σύγχρονες ούτε προοδευτικές. Η επετηρίδα τελείωσε στην εκπαίδευση, έφθασε η ώρα να τελειώσει και στην πολιτική. Δεν μπορεί ένας τριαντάρης να αντιμετωπίζεται ισότιμα στο εξωτερικό και ως “παιδί” στην χώρα μας. Αυτή είναι μια βαθιά συντηρητική αντίληψη.

Απέναντι στον Τσίπρα των αγκυλώσεων και των κρατικίστικων εμμονών, και τον Μητσοτάκη των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών, παίρνουμε τον λόγο, παρουσιάζοντας προοδευτικές πολιτικές για τη νέα γενιά για να πετύχουμε την προοδευτική ανανέωση, χωρίς ιδεοληψίες και εμμονές. Διεκδικούμε ίσες ευκαιρίες με αξιοκρατία, και την εμπιστοσύνη για να υπάρξει αύριο στην χώρα.

Για αυτό παίρνουμε τον λόγο σήμερα, για να κερδίσουμε το αύριο.”

Όπως δήλωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννημματά κατά την είσοδο της στην εκδήλωση, «σήμερα έχουν το λόγο οι Νέοι.Νέοι Άνθρωποι από την εκπαίδευση, την παραγωγή, την αγροτιά, τους επιστημονικούς κι επαγγελματικούς χώρους, με φρέσκιες ιδέες, δημιουργική αμφισβήτηση, όνειρα για μια κοινωνία ίσων δυνατοτήτων. Ακούμε και ενθαρρύνουμε τον γνήσιο, αυθεντικό λόγο των νέων ανθρώπων και όχι τον λόγο του δήθεν νέου – μεταμφιεσμένου παρελθόντος.Κάνουμε πράξη την ανανέωση, όπως άλλωστε οφείλουμε. Ανανέωση παντού. Στις πολιτικές μας, τις πρακτικές μας, το στελεχιακό μας δυναμικό.Σήμερα είναι μόνο η αρχή. Η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο έντονη και δυναμική. Με δημιουργία αυτόνομων δικτύων των νέων ανθρώπων, με την ενίσχυση των πρωτοβουλιών τους σ’ όλους τους τομείς. Το μέλλον τους ανήκει. Είμαστε στο πλευρό τους. Ο νέος εθνικός στόχος είναι για εμάς να κρατήσουμε τους νέους στο τόπο μας».

Οι ομιλητές της εκδήλωσης:

Εκπαίδευση/ Έρευνα (Φωτεινή Αναστασίου)
Ελεύθερο Επάγγελμα (Σπύρος Αποστόλου)
Καινοτομία & Περιβάλλον (Ιάκωβος Γιακουμής)
Ευρώπη & θεσμοί (Γιώργος Κίσσας)
Αγροτική παραγωγή (Γρηγόρης Κολυβάκης).
Φοιτητικά θέματα (Γιώργος Κουλιζάκης)
Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Παναγιώτης Ντούκας)
Πολιτισμός (Χριστίνα Παπαδοπούλου)
Καινοτομία & νέες τεχνολογίες (Αλέξανδρος Παπασπυρίδης)
Θέματα στρατιωτικής θητείας (Βαγγέλης Πετριτζίκης)
Εξωστρέφεια (Γιώργος Σακκάς)
Τοπική Αυτοδιοίκηση (Γιάννης Σμέρος)
Σχολείο & κοινωνικές πολιτικές (Ανέστης Τελίδης)
Επιχειρείν (Μανώλης Χριστοδουλάκης)

Σχόλια