Τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Στόχος των επιθέσεων ήταν σιίτες προσκυνητές.

Το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar το οποίο ανήκει στην Χεζμπολάχ μετέδωσε πως η επίθεση πραγματοποιήθηκε από δύο καμικάζι. Δεκάδες ειναι και οι τραυματίες.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στην Παλιά Πόλη της Δαμασκού. Ο τηλεοπτικός σταθμός Al Mayadeen, που έχει την έδρα του στον Λίβανο, μετέδωσε πως οι προσκυνητές πήγαιναν στο κοιμητήριο Μπαμπ Αλ-Σαγίρ.

Λίγο νωρίτερα το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε οτι εξερράγησαν δύο βόμβες κοντά σε κοιμητήριο στην περιοχή Μπαμπ Μασάλα της συριακής πρωτεύουσας και ότι οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για νεκρούς. Οι βόμβες εξερράγησαν

Σε σύντομο τηλεγράφημα του SANA αναφέρεται πως «δύο βόμβες τρομοκρατών» προκάλεσαν τον θάνατο «αριθμού μαρτύρων» και τον τραυματισμό άλλων ανθρώπων κοντά στο κοιμητήριο Μπαμπ αλ-Σαγίρ.

Φωτό: Reuters

Σχόλια