Αυστηρή κριτική άσκησε ο Ματέο Ρέντσι στον Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά τις δηλώσεις του εναντίον των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου ότι ξόδεψαν τα ευρωπαϊκά λεφτά σε «ποτά και γυναίκες».

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχασε μια καλή ευκαιρία να σιωπήσει. Σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα προτίμησε να προβεί σε χαζά αστεία -δεν μπορώ να βρω καλύτερες λέξεις- ενάντια στις χώρες της Νότιας Ευρώπης».

«Νομίζω ότι ο Ντάισελμπλουμ δεν αξίζει να παίζει τον ρόλο που έχει. Θα ήταν καλύτερο να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατόν».

Προσπαθεί να τα μαζέψει ο Ντάισελμπλουμ

Διευκρινίσεις επιχείρησε να δώσει εκπρόσωπος του επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αναφορικά με τις δηλώσεις του τελευταίου για τα λεφτά, τα ποτά και τις γυναίκες, που προκάλεσαν κύμα αντιδράσεων σε αρκετές χώρες και θεωρήθηκαν αρνητικά για τις χώρες της νότιας Ευρώπης, τροφοδοτώντας φωνές που ζητούν την παραίτησή του.

Εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, μετά τα σχόλια του σε γερμανική εφημερίδα, υποστήριξε πως ο Ντάισελμπλουμ δεν επέκρινε κάποια συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή, σημειώνοντας ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν.

«Ο Ντάισελμπλουμ δεν αναφέρθηκε σε κάποια χώρα ή ομάδα χωρών. Το μήνυμά του είχε αποδέκτες όλες τις χώρες της ευρωζώνης: η αλληλεγγύη συνοδεύεται από υποχρεώσεις. Πρέπει να τηρούμε τους δημοσιονομικούς κανόνες. Αυτό είναι σημαντικό σε προσωπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο», δήλωσε, όπως μετέδωσε το Reuters και αναμετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σχόλια