Το Συντηρητικό Κόμμα της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζας Μέι έχει ένα προβάδισμα 11 εκατοστιαίων μονάδων έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Εργατικών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ORB η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της Sunday Telegraph κι υποδεικνύει ότι η εκλογική μάχη ενδέχεται να είναι πολύ πιο αμφίρροπη απ’ ό,τι καταγράφουν άλλες έρευνες.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το ποσοστό των Τόρις βρίσκεται στο 42% και αυτό των Εργατικών στο 31%. Αυτή ήταν η δεύτερη δημοσκόπηση μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο που κατέδειξε πως το ποσοστό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον 30%, καθώς πολλές προηγούμενες έρευνες πίστωναν στους Εργατικούς μέχρι το 25% των προθέσεων ψήφου.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες βρίσκονται στο 10%, ενώ το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) στο 8%. Δεν ήσαν άμεσα διαθέσιμες λεπτομέρειες για το μέγεθος του δείγματος της δημοσκόπησης της ORB, ή το πότε διενεργήθηκε.

Μια άλλη δημοσκόπηση, της εταιρείας Opinium, δίνει στους Τόρις της Μέι προβάδισμα 17 εκατοστιαίων μονάδων επί των Εργατικών, ελαφρά μειωμένο σε σχέση από αυτό που καταγραφόταν την περασμένη εβδομάδα, ενώ κατέγραψε επίσης χαμηλότερα ποσοστά των μικρότερων κομμάτων.

Η έρευνα αυτή, που διενεργήθηκε την 25η Απριλίου, καταδεικνύει ότι το ποσοστό των Συντηρητικών είναι 47% (+2%), τους Εργατικών 30% (+4%), των Φιλελεύθερων Δημοκρατών 8% (-3%) και του UKIP 7% (-2%).

Μειώνεται το προβάδισμα της Μέι

Το προβάδισμα του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία μειώθηκε κατά πολύ την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov.

Οι Συντηρητικοί υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι φέρονται να συγκεντρώνουν το 44% των προθέσεων ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Sunday Times. Αυτό σημαίνει πως διατηρούν ευρύ προβάδισμα 13 εκατοστιαίων μονάδων έναντι των Εργατικών, που φέρονται να συγκεντρώνουν το 31%.

Ωστόσο δημοσκόπηση της YouGov που δημοσιεύθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο κατέγραφε προβάδισμα 23 μονάδων για τους Τόρις.

Το ποσοστό των Φιλελεύθερων Δημοκρατών είναι 11%, ενώ αυτό του αντιευρωπαϊκού Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) 6%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της YouGov σε δείγμα 1.612 ενηλίκων που διενεργήθηκε μεταξύ της 27ης και της 28ης Απριλίου.

Σχόλια