Μεγάλη ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας μεταξύ του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Δένδια κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μιλούσε από τα έδρανα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να περνά από μπροστά του. «Μη περνάς από μπροστά μου δεν βλέπει ότι μιλάω» φέρεται να είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Νίκο Δένδια να σταματά και να του ζητά το λόγο. Η κίνηση αυτή προκάλεσε νέα αντίδραση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή που επανέλαβε «όταν μιλάω εγώ, ρε, δεν θα περνάς από μπροστά μου».

Τη στιγμή εκείνη ο σκηνοθέτης «ξεζούμαρε» την εικόνα με βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα να καταγγέλλουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε βίαια τον βουλευτή της ΝΔ και οι υπόλοιποι χρυσαυγίτες τον «έλουσαν» με μπουκάλια με νερό με τουλάχιστον δύο εξ αυτών, τον Ηλίας Λαγό και τον Χρήστο Παππά να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του κ. Δένδια.

Όταν ξεκίνησε το επεισόδιο φέρεται να διακόπηκε η απευθείας μετάδοση της συνεδρίασης από το κανάλι της Βουλής.   Στην συνέχεια και όταν η εικόνα επανήλθε ακούστηκε ο προεδρεύων της συνεδρίασης Μάκης Μπαλαούρας κάλεσε τον βουλευτή της ΧΑ να εγκαταλείψει τα έδρανα και να αποχωρήσει από την αίθουσα, ενώ κάλεσε τη φρουρά να τον βγάλει από την αίθουσα.

Η συνεδρίαση έχει διακοπεί.

Δήλωση Δένδια

Την ελπίδα το επεισόδιο που εκτυλίχθηκε εις βάρος του να χρησιμεύσει για να γίνει αντιληπτό ότι η Δημοκρατία δεν είναι δεδομένο πολίτευμα αλλά ένα πολίτευμα για το οποίο πρέπει να μαχόμαστε καθημερινά, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας μετά το σοβαρό επεισόδιο με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκο Κασιδιάρη στη Βουλή.

Έκανε λόγο για την ανάγκη προάσπισης των κανόνων.

Σχόλια