Μια άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα Έλληνες Σοσιαλιστές και Ευρωπαική Σοσιαλδημοκρατία πραγματοποιήθηκε από το πολιτικό εργαστήριο της ΔΗΜΑΡ χθες το απόγευμα στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στο Αμφιθέατρο “Αντώνης Τρίτσης» στη σκιά της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την θλίψη τους και τον αποτροπιασμό τους για την επίθεση.

Ομιλητές ήταν οι Τάκης Λαζαρίδης συγγραφέας , Γεράσιμος Μοσχονάς Αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ριχάρδος Σωμερίτης δημοσιογράφος και Γιώργος Σιακαντάρης υπεύθυνος Πολιτικού Εργαστηρίου διδάκτωρ Κοινωνιολογίας ενώ την παρέμβαση και τον συντονισμό είχε ο ιστορικός Γαβρίλης Λαμπάτος. Στην εκδήλωση αναλύθηκαν οι εξελίξεις στην ευρωπαική σοσιαλδημοκρατία, το αποτύπωμα και το μήνυμα που στέλνουν στις διεργασίες για την Ελληνική κεντροαριστερά και τον σοσιαδημοκρατικό πόλο. Στην ιστορική αναδρομή που έγινε ο Ριχάρδος Σωμερίτης παρουσίασε ένα ιστορικό κειμήλιο, το «εγκόλπιον του εργάτου» του Σταύρου Καλλέργη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος ο Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Γιώργος Μπουλαμπασάκος, ο ευρωβουλευτής με την Ελιά Νίκος Ανδρουλάκης, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος μέλος του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης. Ακόμη το μέλος του του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Νίκος Μπίστης μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης  από τις Κινήσεις Πολιτών, ο Παναγιώτης Βλάχος από το Ποτάμι, ο Θράσος Φωτεινός από το δίκτυο ανανεωτικής αριστεράς καθώς και πολλά στελέχη της ΕΕ και της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ. Αναμέσα τους οι Θόδωρος Μαργαρίτης και Δημήτρης Χαλαζωνίτης μέλη του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και μέλη της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ , η Εφη Παγκάλου, Φωτεινή Αναστασίου και ο Τάσος Δαρσινός μέλη της ΕΕ της ΔΗΜΑΡ , η Σόνια Τσιτήλου, Γιώργος Γιάνναρος, Κώστας Πανδής, και Γιάννης Ρελάκης μέλη της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ καθώς και η Χριστίνα Παπαδοπούλου και Θανάσης Ντέλκος μέλη των επιτροπών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σχόλια