Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απομονώνει τη χώρα και δυναμώνει την αδιεξοδη πολιτική του Σόιμπλε, τονίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Φαίη Μαυραγάνη στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει», στην τηλεόραση του Ε.

Εμφανίστηκε δε ιδιαίτερα ανήσυχος λόγω της δολοφονικής τρομοκρατικής επίθεση που έγινε στον Λουκά Παπαδήμο, την οποία καταδίκασε απερίφραστα.

Περισσότερο όμως δήλωσε ανήσυχος για τις αντιδράσεις τις επόμενες ημέρες, που οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς, σε καταστάσεις έξω από τη δημοκρατία.

«Τα προβλήματα που υπάρχουν στην οικονομία και στην κοινωνία δεν μπορούν να λυθούν με τέτοιους τρόπους. Αυτά λύνονται μόνο με την πολιτική ξανά στο προσκήνιο και όχι με αυτόν τον τρόπο, ο οποίος όχι μόνο είναι αδιέξοδος, αλλά και επικίνδυνος για τη χώρα μας», τόνισε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ μίλησε για αυταπάτες, εμμονές και αναποτελεσματικότητα του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν και πάλι τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο, να στερεύουν τα ταμεία και να ψηφίζονται απαράδεκτα μέτρα 5 δισ. ευρώ, χωρίς καν να έχει εξασφαλισθεί η αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους.

Επέκρινε και την τακτική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτη και είναι έξω από τις αρχές και τις
αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι «ορισμένοι εταίροι έχουν σταθεί στην χώρα μας».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος επέμεινε στη θέση για εθνική συνεννόηση, καθότι εκλογές από μόνες τους δεν είναι η λύση.

«Για παράδειγμα μία κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας της ΝΔ δεν θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Και μετά τις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, η λύση είναι η εθνική συνεννόηση», υποστήριξε .

Σχετικά, τέλος, με τις εξελίξεις στη Κεντροαριστερά υπογράμμισε ότι «το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου είναι ένα πολιτικό προγραμματικό συνέδριο που θα παρουσιάσει την πρόταση υπέρβασης της κρίσης».

Σχόλια