«Η ηγετική ομάδα του κόμματος της Χρυσής Αυγής ταυτίζεται με της εγκληματικής οργάνωσης» επανέλαβε στην κατάθεση του, που ολοκληρώθηκε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Ο μάρτυρας εξέφρασε την πεποίθησή του πως οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Μίχος, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός, αποτελούν την ηγετική ομάδα, τόσο του κόμματος όσο και της εγκληματικής οργάνωσης, συμπληρώνοντας ότι «οι λοιποί θεωρώ ότι μπορεί να μην ξέρουν».

Εξεταζόμενος από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, ο κ. Καμίνης ρωτήθηκε από τον κ. Τάκη Μιχαλόλια, συνήγορο του Νίκου Μιχαλολιάκου, για την δήλωση περί ανάληψης πολιτικής ευθύνης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Συνήγορος: Εσείς ταυτίσατε την πολιτική με την ποινική ευθύνη. Διαβάσατε στο τέλος της δήλωσης Μιχαλολιάκου, που ο ίδιος τα διαχωρίζει;

Μάρτυρας: Όχι.

Συνήγορος: Μέσα στην οργάνωση του κόμματος…

Μάρτυρας: Δεν έχω διαβάσει το καταστατικό της Χρυσής Αυγής.

Συνήγορος: Και πώς βρίσκετε διαφορές από τα άλλα κόμματα; (σσ αναφέρεται στην θέση του μάρτυρα ότι η Χρυσή Αυγή έχει κυρίαρχο στοιχείο την βία).

Μάρτυρας: Δεν προκύπτουν από το καταστατικό οι διαφορές, αλλά από τη συμπεριφορά.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε επίσης από τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, αν, όπως κάλεσε τους γονείς του Λουκμάν μετά την δολοφονία του, έπραξε το ίδιο και με αυτούς του κοριτσιού που έπεσε θύμα βιασμού στην Πάρο.

«Θα το ήθελα, όχι δεν το έκανα» απάντησε ο κ. Καμίνης.

Τέλος, ο δήμαρχος ρωτήθηκε αν στο δημοτικό ραδιόφωνο «9,84» καλούνται σε εκπομπές εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και απάντησε: «Δεν ελέγχω την δουλειά των εργαζόμενων του 9,84. Το ΔΣ του 9,84 προφανώς κρίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και εγώ δεν παρεμβαίνω στο έργο τους».

Σχόλια