Επικίνδυνες διαστάσεις παίρνει η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δήμων, καθώς τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στους δρόμους σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες δημιουργούν ένα εκρηκτικό σκηνικό.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους, ενώ πάνω από 6 χιλιάδες άνθρωποι κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο με τις συμβάσεις τους να λήγουν. Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης το πρωί του Σαββάτου παρουσίασε στην ΠΟΕ-ΟΤΑ τη νομοθετική ρύθμιση.

Μετά τη συνάντηση οι συνδικαλιστές σημείωσαν ότι η ρύθμιση «απέχει πολύ» από αυτά που διεκδικούν (μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου), ωστόσο θα εξεταστεί από τους νομικούς συμβούλους της Ομοσπονδίας, ενώ το απόγευμα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή για να καθορίσει το μέλλον των κινητοποιήσεών της. Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης η συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπει τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων του ΑΣΕΠ για 2.500 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους.

Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να αναπροσαρμόσουν τα οργανογράμματά τους ώστε, με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους, να προκύψουν πρόσθετες οργανικές θέσεις, οι οποίες θα καλυφθούν κι’ αυτές μέσω ΑΣΕΠ. Ο υπουργός σημείωσε, ακόμα, ότι είπε στους συνδικαλιστές ότι θα πρέπει να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης «να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα».

Διαβάστε επίσης: Η ΔΗΜΑΡ για το θέμα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ και την αποκομιδή των απορριμμάτων

Σχόλια