Ογδόντα εκατομμύρια έχει εισπράξει μέχρι σήμερα το ελληνικό δημόσιο από τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ που βρέθηκαν στο στόχαστρο της Οικονομικού εισαγγελέα που συνεχίζει να «ξεσκονίζει» τους λογαριασμούς της επίμαχης λίστας.

Τα τελευταία χρόνια, όπως είναι γνωστό οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης με τη συνδρομή των αρμοδίων υπηρεσιών του ΣΔΟΕ ελέγχουν μία προς μία όλες τις καταθέσεις που αποτελούν μέρος της λίστας Λαγκάρντ.

Από τις συνολικά 2.062 εγγραφές ηλεκτρονικών αρχείων οι πρώτοι που ελέγχθηκαν , όπως είναι γνωστό οι συγγενείς του πρώην υπουργού Οικονομικού Γιώργου Παπακωνσταντίνου, τα ονόματα των οποίων είχαν διαγραφεί από την αρχική λίστα που έφτασε στις ελληνικές αρχές.

Στη συνέχεια από τα υπόλοιπα 2.059 αρχεία ταυτοποιήθηκαν 1.725 λογαριασμοί που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα ή σε εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο έλεγχος έχει ήδη ολοκληρωθεί για 170 πρόσωπα. Και μέσα από αυτή τη διαδικασία το ελληνικό δημόσιο έχει εισπράξει περί τα 80 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 13.788.184 ευρώ εισπράχθηκαν μέσω των ευνοϊκών διατάξεων του Νόμου Βαλαβάνη . Οι οφειλέτες προσήλθαν και υπήχθησαν στο νόμο ρυθμίζοντας συνολικές οφειλές που ανέρχονταν σε 26.023.832 ευρώ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ανάλογος φορολογικός έλεγχος έχει προχωρήσει για άλλες 350 περιπτώσεις , ενώ η έρευνα συνεχίζεται μέχρι να περάσουν από το κόσκινο των αρχών όλοι οι καταθέτες και να βγει ο τελικός λογαριασμός.

Σχόλια