Τον μόχθο των καθημερινών ανθρώπων που εργάζονται τη νύχτα στην Αθήνα, από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 6.00 τα χαράματα, αποτυπώνουν- μέσα από περίπου πενήντα φωτογραφίες- ο Γιάννης Κωσταβάρας και ο Παύλος Τσίγκας στη νέα τους έκθεση «After hours» που εγκαινιάζεται αύριο (7/1) στο Booze Cooperativa. Το φωτογραφικό τους οδοιπορικό ξεκινά από το Μαρούσι και το Κορωπί, συνεχίζει στου Ψυρρή και καταλήγει στου Ρέντη και στην Ιχθυόσκαλα. Ο φακός τους ακολουθεί τους αφανείς εργάτες της νύχτας, που δουλεύουν σε ταξί, στα πιεστήρια εφημερίδων, στην ψαραγορά, στην κρεαταγορά  και σε φούρνους.

Ο Γιάννης Κωσταβάρας αναφέρει χαρακτηριστικά για την έκθεση: «Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό το project, ύστερα από μια δική μου επίσκεψη στην κεντρική αγορά του Ρέντη, στις αρχές του 2014. Ήταν εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει στις 3:00 τη νύχτα, όταν ο περισσότερος κόσμος κοιμάται ή διασκεδάζει. Άνθρωποι και εμπορεύματα μαζί, ανθρώπινες σιλουέτες πάνε κι έρχονται στο μισοσκόταδο, παραγγελίες γράφονται στο πόδι… ένας εργασιακός οργασμός! Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να υμνήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, αυτούς τους άσημους ήρωες».

Πληροφορίες
:
Booze Cooperativa: Κολοκοτρώνη 57 – Αθήνα (στάση Μετρό: Σύνταγμα ή Μοναστηράκι). Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 11:00 – 23:00.

Σχόλια