Καθώς η Ολλανδία πενθεί τους νεκρούς της  αποκαλύφθηκε ότι η κόρη του Ρώσου προέδρου, Μαρία Πούτιν, ζει με τον φίλο της λίγο έξω από τη Χάγη.

Η βρετανική Guardian σημειώνει ότι η είδηση προκάλεσε οργή στους Ολλανδούς καθώς πολλοί θεωρούν τον Βλαντιμίρ Πούτιν υπεύθυνο για την αεροπορική τραγωδία.

Σύμφωνα με την ολλανδική De Telegraaf, Ουκρανοί που ζουν στην Ολλανδία σχεδιάζουν διαδήλωση έξω από το διαμέρισμα της Πούτιν στο πλούσιο προάστιο του Voorschoten, έξω από τη Χάγη.

Ο δήμαρχος της περιοχής μάλιστα ζήτησε την απέλαση της Πούτιν κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης την Τετάρτη. Αργότερα ανακάλεσε λέγοντας ότι το σχόλιο του έγινε εν βρασμώ ψυχής.

Η Guardian επικαλείται «επίμονες φήμες» που συνδέουν την Μαρία με τον Ολλανδό επιχειρηματία Jorrit Faassen, ο οποίος είναι ανώτατο στέλεχος στη κρατική εταιρεία ενέργειας που συνεργάζεται με την ρωσική Gazprom.

Πέρυσι, τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο Πούτιν είχε επισκεφθεί το ζευγάρι στην Ολλανδία, αν και ο εκπρόσωπός του είχε τότε αρνηθεί να επιβεβαιώσει το ταξίδι.

Σχόλια