Στην επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αναφέρεται εκτενές άρθρο των Νew York Times το οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα πως με τον Παπανδρέου επικεφαλής το ΠΑΣΟΚ θα πάει καλύτερα. Την ίδια στιγμή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραϊτης εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας πως το κόμμα «κινδυνεύει άμεσα με εξαϋλωση» και «μιλούν για συνοχή». «Ποια συνοχή του 3%;», διερωτάται.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου θα μπορούσε να αντλήσει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που προηγείται αυτή τη στιγμή στις δημοσκοπήσεις», αναφέρουν οι New York Times. H αρθρογράφος επικαλείται σενάρια και πολιτικούς αναλυτές που αναφέρουν πως ο πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να μετατρέψει το ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές, οι οποίες ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο. Μάλιστα αναφέρεται στον Τάκη Θεοδωρικάκο, της GPO, ο οποίος ανέφερε πως με τον Γιώργο Παπανδρέου στην ηγεσία το κόμμα θα μπορούσε να αυξήσει τη δυναμική του κατά 4 ή και 5 ποσοστιαίες μονάδες.

«Ωστόσο δεν καθόλου σίγουρο πως ο κ. Παπανδρέου θα πετύχει την εκδίωξη του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος όμως είναι ένας από τους λιγότερο δημοφιλείς πολιτικούς στην Ελλάδα», σημειώνεται.

 

Σχόλια