Επιφυλακτική εμφανίζεται η Ένωση Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, ενώ αντίθετα την συμφωνία χαιρετίζουν οι Πράσινοι και η Αριστερά, η οποία εκφράζει την ικανοποίησή της διότι «άλλες χώρες της Ευρωζώνης φρέναραν το Βερολίνο».

Ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών στην Επιτροπή Οικονομικών του γερμανικού Κοινοβουλίου Χανς Μίχελμπαχ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η συμφωνία δεν μπορεί ακόμη να ψηφιστεί από την Μπούνστεσταγκ. «Χωρίς αξιόπιστες αντιπαροχές από την Αθήνα, η συμφωνία δεν αξίζει τίποτα», δήλωσε, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει να την ξεφορτωθεί η Ελλάδα με άδειες υποσχέσεις». «Η Βουλή πρέπει να εξετάσει την ουσία των όρων. Πριν από οποιαδήποτε έγκριση χρειάζεται απόλυτη σαφήνεια και αξιοπιστία σε όλες τις λεπτομέρειες και εγγυήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Βαυαρός Χριστιανοκοινωνιστής.

«Είναι απίστευτο με πόση άγνοια πιέστηκε στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων η ελληνική κυβέρνηση. Είναι καλό που άλλες χώρες της Ευρωζώνης φρέναραν την γερμανική κυβέρνηση με την ανυποχώρητη με το ‘όλα ή τίποτα’ στάση της. Τώρα η Αθήνα έχει τουλάχιστον κερδίσει χρόνο και κάποιο περιθώριο ελιγμών. Οι παράλογοι όροι όπως ο στόχος για πλεόνασμα 3% φαίνεται να βγήκαν από το τραπέζι», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Την συμφωνία χαιρέτισε και ο εκπρόσωπος των Γερμανών Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ, ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για «καλό συμβιβασμό» και πρόσθεσε ότι οι σκληροί των δύο πλευρών αναγκάστηκαν να υπαναχωρήσουν. Το αν στους Έλληνες δόθηκε αέρας να αναπνεύσουν, θα φανεί την Δευτέρα, πρόσθεσε.

Σχόλια