Ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή ΕΠΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ με τους Δημήτρη Παπαγρηγορίου και Θεοδώρα Αυγέρη, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Υπάρχουν κάποια ερωτήματα. Πρώτα από όλα, αν πρόκειται για σχέδιο Βαρουφάκη, όλο αυτό που ακούμε ή πρόκειται για σχέδιο της κυβέρνησης. Ήταν Υπουργός Οικονομικών, μέλος της κυβέρνησης. Θα πρέπει να υπάρξει μια διευκρίνιση αν όλα αυτά που ακούγονται και με τον τρόπο που ακούγονται, αν είχε δώσει εντολή ο Πρωθυπουργός και αν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού.

Εδώ ακούμε ότι επειδή, δεν είχε εμπιστοσύνη στην Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, είχε κάνει ένα παράλληλο σύστημα. Όλα αυτά ήταν σε γνώση της κυβέρνησης; Ότι δεν είχε ο Υπουργός Οικονομικών εμπιστοσύνη και δημιουργούσε ένα παράλληλο σύστημα;

Δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοιες διαδικασίες, ουσιαστικά εκτός της οδού της οποίας είναι η απαραίτητη για να  περάσουμε  αυτή τη διαδικασία. Υπάρχει ο Γ.Γ. του Υπουργείου. Υπάρχουν διάφορα ζητήματα που εδώ έχουν ξεφύγει και δημιουργούνται παράλληλοι μηχανισμοί,  εκτός της νομιμότητας, εκτός των νομικών διαδικασιών που υπάρχουν σε ένα κράτος. Συνεπώς θα ήθελα να ξεκαθαρίσει η ελληνική κυβέρνηση το τι έχει συμβεί, αν πρόκειται μόνο για σχέδια του πρώην Υπουργού και ο τρόπος που τα υλοποιούσε ή αν πρόκειται για ένα ευρύτερο σχέδιο. Αυτό νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαριστεί και βέβαια, ο κ. Βαρουφάκης να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά στις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες θα τον καλέσουν, για να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε με όλες αυτές τις διαδικασίες.»

 

Σχόλια