«Είμαστε κοντά σε συμφωνία» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η Αθήνα έχει ήδη κάνει πολλές υποχωρήσεις.

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του πρακτορείου, κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ελλάδα και η Ευρωζώνη είναι πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας κατά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη κάνει πολλές υποχωρήσεις για να πετύχει την συμφωνία και την ίδια ευελιξία θα πρέπει να δείξει και η Ευρωζώνη.

«Έχουμε καλύψει τα τέσσερα πέμπτα της απόστασης και μας μένει το τελευταίο», δήλωσε ο αξιωματούχος. «Θέλουμε να κλείσουμε την συμφωνία της Παρασκευή αλλά δεν θα υποχωρήσουμε στην πίεση της Ευρωζώνης…»

Γερμανία: Το αίτημα προσφέρεται ως βάση για περισσότερες συνομιλίες

Η εκπρόσωπος της Α. Μέρκελ, Κριστιάνε Βιρτς, δήλωσε ότι το τελευταίο αίτημα της Ελλάδας για επέκταση της δανειακής σύμβασης με την Ευρώπη είναι «καλό σημάδι», προσφέρεται ως βάση για περισσότερες συνομιλίες, αλλά στην παρούσα του μορφή δεν θεωρείται επαρκές.

Μιλώντας σε κανονικά προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου την Παρασκευή, η κα. Βιρτς εξήγησε ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι ενωμένη στην στάση της και κάλυψε τον υπουργό Β. Σόιμπλ λέγοντας ότι «κάνει εξαιρετική δουλειά στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα».

«Η επιστολή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα διατηρεί το ενδιαφέρον της για στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε η κ. Βιρτς.«Η επιστολή είναι ένα καλό σημάδι, που μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε».

 

Σχόλια