Να κατευνάσει τις ανησυχίες σχετικά με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ελπίζει η ελληνική κυβέρνηση, στις συνομιλίες με την Τρόικα στο Παρίσι, σύμφωνα με ελληνική κυβερνητική πηγή που μίλησε στο Reuters, η οποία και επεσήμανε πως οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους είναι απίθανο να ξεκινήσουν πριν από τον Οκτώβριο.

Όπως σημειώνει, συγκεκριμένα, το Reuters, το γεγονός πως οι συζητήσεις με την Τρόικα λαμβάνουν χώρα εκτός της Αθήνας έχει δημιουργήσει προσδοκίες πως το ταξίδι στο Παρίσι θα μπορούσε να φέρει και άλλα αποτελέσματα, πέρα από τα σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα και την αξιολόγηση από τους πιστωτές, όπως είναι μια περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος παράγοντας, μιλώντας στο Reuters, πως οι διαβουλεύσεις θα επικεντρωθούν στις μεταρρυθμίσεις και η συνάντηση στο Παρίσι γίνεται προκειμένου να αποφευχθεί μια μακρά επιθεώρηση.

«Θα είναι μια προκαταρκτική συζήτηση», σημείωσε ο Έλληνας αξιωματούχος. «Θέλουμε να δείξουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι εντός στόχων, και να καθησυχάσουμε όποιον ανησυχεί ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν λαμβάνουν χώρα», τόνισε, ενώ προσέθεσε πως η πολυαναμενόμενη συζήτηση για το χρέος είναι απίθανο να ξεκινήσει πριν τελειώσει η τρέχουσα επιθεώρηση της Τρόικας και προτού ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των stress tests που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), δηλαδή πριν τα μέσα Οκτωβρίου.

 

Σχόλια