Ενα σοκολατάκι, μάλλον φτιαγμένο από… πικρή σοκολάτα πρόσφερε στον Γιανη Βαρουφάκη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην συνάντησή τους στο Βερολίνο. Το περιστατικό μεταφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Ο γερμανός υπουργός οικονομικών είχε στο γραφείο του ένα κουτί σοκολατάκια που είχαν επάνω τους ανάγλυφη αναπαράσταση του ευρω. Του τα είχαν χαρίσει σε μια παιδική εκπομπή της τηλεόρασης. Πρόσφερε ένα σοκολατάκι στον έλληνα ομόλογό του και του είπε«Γιάννη, πάρε ένα. Κάνει καλό στα νεύρα. Θα το χρειαστείς».

«Εχουμε ευθύνες Βόλφγκανγκ…»

Σύμφωνα με το περιοδικό, οταν άρχισαν οι συνομιλίες μετά τις αβρότητες, ο Γιανης Βαρουφάκης, αφού του παρουσίασε τις κόκκινες γραμμές και τα αιτήματα της Ελλάδας για ελάφρυνση του χρέους, ζήτησε νέα βοήθεια, που σύμφωνα με τους γερμανούς θα πρέπει αν υπολογίζεται στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ. «Εχουμε ευθύνη στην Ευρώπη, Βολφγκανγκ», είπε ο Βαρουφάκης. Ο Σόιμπλε άκουσε υπομονετικά αλλά δεν είχε καμία διάθεση να απαντήσει στον έλληνα ομόλογό του «τώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές προσωπικά». Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό ο Σόιμπλε απεχθάνεται τις περιττές συζητήσεις και ότι δεν έχει εντολή να διαπραγματευτεί, όπως δεν έχει και η καγκελάριος, παραπέμποντας στους τρεις θεσμούς.

 

Σχόλια